VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Cât au costat funeraliile regretaților Mircea Snegur și Ion Druță

Statul a alocat peste 1 milion 125 mii de lei pentru organizarea funeraliilor regretatului Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova și ale regretatului scriitor Ion Druță. Guvernul a aprobat la 1 noiembrie, alocarea sumei din fondul de rezervă al Guvernului către Ministerul Culturii și Cancelaria de stat.

Astfel, Cancelaria de Stat a primit suma de 304.870,4 lei și Ministerului Culturii suma de 820.516 lei, în scopul acoperirii cheltuielilor aferente organizării funeraliilor.

„Pentru acoperirea cheltuielilor aferente organizării funeraliilor primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur urmează a fi alocată suma de 927.816 lei, dintre care Ministerului Culturii suma de 719.516 lei și Cancelariei de Stat, suma de 208.300 de lei. Pentru acoperirea cheltuielilor aferente organizării funeraliilor scriitorului Ion Druță, urmează a fi alocată suma de 197.570,4 lei, dintre care Ministerului Culturii suma de 101.000 lei și Cancelariei de Stat suma de 96.570,4 lei” se specifică în nota informativă a proiectului hotărârii de guvern.

Mircea Snegur s-a stins din viață pe 13 septembrie, la vârsta de 83 de ani, iar 16 septembrie, ziua în care a fost petrecut pe ultimul drum, a fost declarată zi de doliu național.

Scriitorul Ion Druță a decedat la 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani, și a fost înmormântat, potrivit testamentului, la Soroca, la 2 noiembrie. Și în acest caz, ziua în care cetățenii și-au luat rămas bun de la scriitor a fost decretată zi de doliu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.