VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 800 de terenuri vor fi expropriate pentru construcția apeductul magistral Chișinău-Strășeni-Călărași

821 de terenuri situate pe aria unde vor avea loc lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași, declarate utilitate publică de interes național, vor fi trece provizoriu sau temporar în proprietatea statului. Proprietarii terenurilor respective vor fi despăgubiți. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la 1 noiembrie de cabinetul de miniștri.

Documentul stabilește terenurile supuse exproprierii, mecanismul de soluționare a reclamațiilor și mecanismul de despăgubire, componența Comisiei ad hoc care va soluționa fiecare caz în funcție de necesități.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), în ceea ce privește plata despăgubirilor către expropriați, aceasta se va efectua din mijloacele financiare alocate de la bugetul de stat. Valoarea estimativă a despăgubirilor constituie 2,5 mil. lei.

Aprobarea proiectului de hotărâre va permite inițierea lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași, în rezultatul cărora circa 170 mii de cetățeni din regiunea centru a Republicii Moldova vor avea acces la apă potabilă.

Apeductul va asigura transportul apei potabile către orașele Strășeni și Călărași, pe o lungime de circa 53 km, cu infrastructura conexă. Construcția apeductului este finanțată de Guvernul Federal German, prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW.

Costul proiectului constituie circa 27,65 de milioane de euro, dintre care 25 milioane de euro reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 de milioane – contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.