VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe acuză Occidentul: „Nimeni nu a făcut suficient!”

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, susține că țările Occidentale nu au ajutat „suficient” țara sa, atâta timp cât trupele rusești se mai află în Ucraina.

Ucraina este recunoscătoare partenerilor pentru ajutorul militar acordat, dar ar trebui să rămânem sinceri unii cu alții: nimeni nu a făcut suficient atâta timp cât pe teritoriul ucrainean rămân cizme rusești. Înarmarea țării noastre pentru victorie este cea mai scurtă cale pentru a restabili pacea și securitatea în Europa și dincolo de ea”, a precizat Dmitro Kuleba, pe pagina sa de Twitter.

Într-o schimbare majoră de politică, Olaf Scholz, cancelarul social-democrat german, a declarat că Berlinul va livra în jur de 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder şi o baterie de rachete Patriot, după mai multe luni în care a rezistat apelului venit de la Kiev. Anunţul a fost făcut într-un comunicat comun cu SUA, după ce Scholz a discutat cu preşedintele Joe Biden.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.