VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Marea Britanie ia în calcul să furnizeze Ucrainei tancuri Challenger 2

Marea Britanie ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei tancuri britanice pentru prima dată pentru a lupta împotriva forțelor invadatoare ale Rusiei, potrivit Sky News.

Discuțiile au loc „de câteva săptămâni” cu privire la livrarea unui număr de tancuri de luptă principale Challenger 2 ale armatei britanice către forțele armate ucrainene, a declarat o sursă occidentală care are cunoștință de aceste conversații, citată de Sky News.

O astfel de mișcare ar marca o intensificare semnificativă a sprijinului occidental pentru Ucraina.

Nu s-a luat încă o decizie finală, dar o astfel de mișcare ar face din Marea Britanie prima națiune care ar răspunde solicitărilor liderilor ucraineni de a-și dota armata cu tancuri puternice.

De asemenea, ar contribui la încurajarea altor aliați din NATO, în special a Germaniei, să urmeze exemplul.

O sursă a sugerat că Marea Britanie ar putea oferi aproximativ 10 tancuri Challenger 2, ceea ce ar fi suficient pentru a echipa o escadrilă, mai scrie Sky News.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.