VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dumitru Alaiba anunță că trei dintre cele mai solicitate extrase sunt disponibile online: În secolul 21 nu există cozi!

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, anunță că trei dintre cele mai solicitate „extrase” de către cetățeni sunt deja online. Este vorba despre extrasele despre lipsa sau existența datoriilor la stat, informația privind stagiul de cotizare și informația din registrul de stat și din actele de constituire ale persoanelor juridice.

Încă o simplificare a poverii administrative și birocratice pentru antreprenori și cetățeni deja e realitate. Un plus pentru competitivitatea economiei și mii de ore de lucru economisite anual. Milioane de lei vor rămâne în conturile companiilor și cetățenilor. În primăvara lui 2022 propuneam Parlamentului o lege care să elimine cinci din cele mai solicitate „extrase”, până la începutul anului 2023. Avem rezultate. Trei din cinci „extrase” deja sunt online. Intrați pe mcabinet.gov.md și puteți extrage direct aceste documente.

Aceste informații uneori sunt necesare pentru a încheia contracte, a-ți proba drepturile sau a intra în alt soi de relații. Ele contribuie la siguranța economiei, la încrederea reciprocă dintre agenții economici și previn abuzuri. Acum acestea sunt la un click distanță. Fără cozi, fără ghișee, fără ștampile și alte chestii demult învechite. Certificatul semnat electronic poate fi downloadat direct din mcabinetul vostru. Accesați mcabinet.gov.md și verificați”, a scris Dumitru Alaiba.

Totodată, ministrul dă asigurări că în aproximativ două luni online vor putea extrase și cazierul judiciar și extrasul din registrul bunurilor imobile.

Avem două restanțe: cazierul judiciar și extrasul din registrul bunurilor imobile. Mi se spune că într-o lună vor fi și acestea două. Se lucrează. Ne cerem scuze pentru o mică reținere. Mari mulțumiri colegilor de la Agenția de Guvernare Electronică, Agenția Servicii Publice și alte instituții, personal vicepremierului Iurie Turcanu pentru munca depusă. În secolul 21 nu există cozi. Există stat care respectă timpul antreprenorilor și cetățenilor. Extrasul must die, am zis”, a mai scris ministrul.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.