VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ministrul sârb al Educaţiei a demisionat după masacrul de la şcoala din Belgrad

Ministrul sârb al Educaţiei, Branko Ruzic, a demisionat, duminică, la câteva zile după atacul de la şcoala din Belgrad, soldat cu nouă morţi, relatează Reuters.

Serbia este în stare de şoc după două atacuri sângeroase: masacrul de miercuri de la şcoala din Belgrad şi atacul de joi, dintr-o zonă rurală din apropierea oraşului Mladenovac, soldat cu opt morţi. Autorii ambelor atacuri, un băiat de 13 ani şi un tânăr de 20 de ani, sunt în custodia poliţiei.

„Ca om responsabil și bine crescut, ca profesionist în îndeplinirea tuturor îndatoririlor publice de până acum, ca părinte și ca cetățean al Serbiei, am luat decizia rațională de a demisiona”.

Partidele de opoziţie, care acuză guvernul că nu a reuşit să evite cele două tragedii, a făcut un apel către susţinătorii lor să participe luni seară la un marş antiguvernamental la Belgrad. Partidele au cerut, între altele, demisia lui Ruzic.

În primul incident, un copil în vârstă de 12 ani și-a împușcat mortal opt colegi de școală, dar și pe paznicul unității. În cel de-al doilea, un tânăr de 20 de ani a deschis focul din mașină și a ucis opt persoane, într-un oraș la sud de capitala Belgrad. Ambii suspecți sunt în arest.

Vineri, guvernul a introdus un set de măsuri menite să prevină violența în școli și să reducă numărul de arme deținute de civili. Președintele Vucic a anunțat o campanie națională de “dezarmare”. A precizat că autoritățile vor retrage dreptul de port armă pentru sute de mii de persoane.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.