VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Justiției, mesaj către procurori și judecători după ședința CSS: Să aplice legea

Ministrul Jusțiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu un mesaj către procurori și judecători după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Acesta a îndemnat funcționarii să respecte legea, iar interesele statului şi cetăţenilor să le pună deasupra celor personale.

”La ședința Consiliului Suprem de Securitate de ieri a avut loc o discuție consistentă despre mersul procesului de înfăptuire a justiției, dar, mai ales, al problemelor şi obstacolelor din acest proces.

Ca urmare a discuţiei, percepţia mea este că multe lucruri se fac (unele mai bine, altele mai puţin bine), dar și mai multe încă trebuiesc făcute. Obstacole există atât în legislație, dar mai ales la nivelul aplicării sau ceea ce numim noi ”factorul uman”.

Mesajul către procurori și judecători este același – să aplice legea și doar legea, iar interesele statului şi cetăţenilor să fie puse deasupra celor personale.

Peste o lună revenim din nou în ședința Consiliului Suprem de Securitate. Atunci sper să vorbim mai mult de progrese decât despre obstacole”, a scris Litvinenco.

Totodată, ministrul a subliniat că în ceea ce privește legislația, Ministerul Justiției va promova până la finele anului modificări la Codul penal, la Codul de procedură penală, la legislația privind măsurile speciale de investigație.

”Vom reforma instituția acordului de recunoaștere a vinovăției. În mare parte, modificările țin de eliminarea lacunelor care împiedică înfăptuirea justiției”, a mai scris Litvinenco.

Reamintim că ieri, a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Am împărtășit cu membrii CSS și cu șefii instituțiilor, care trebuie să asigure justiția, să combată corupția, îngrijorările cetățenilor și în special percepția în legătură cu unele dosare că sunt politizate. De asemenea, am discutat fenomenul scurgerii de informații care accentuează neîncrederea oamenilor în anchetă, dăunează anchetei și probează că există corupție totuși în rândul acestor membri care se ocupă de anchetă. Am discutat elaborarea unui mecanism mai strict de responsabilizare în ceea ce privește aceste scurgeri și alte încălcări”, a declarat Maia Sandu după ședință.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.