VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul francez al Educației, demis pentru că-și ducea copiii la o școală privată

Proaspătul ministru al Educației din Franța, Amelie Oudea-Castera, a fost demisă în urma unui scandal de câteva săptămâni legat de faptul că își ducea copiii la o școală privată. Demnitarul de declarat că și-a înscris cei trei copii în prestigioasa școală Stanislas, amplasată lângă casa ei, din lipsa personalului din sistemul public, transmite Hotnews.

Întrebată de presă despre școlarizarea copiilor ei, ea a justificat decizia spunând că este „frustrant” câte ore nu a înlocuit școala publică a fiului ei atunci când unul dintre profesorii săi era în concediu.

Cu toate acestea, Oudea-Castera, numită în funcție abia acum o lună, rămâne responsabilă de sport și, prin urmare, de Jocurile Olimpice de la Paris din această vară.

Noul ministru al Educației din Franța a fost numită Nicole Belloubet, care în trecut, în perioada 2017-2020, a fost ministru al Justiției.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.