VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consumul de gaze în ianuarie 2024 a fost cu circa 61% mai mare decât în ianuarie anul trecut

Volumul consumului de gaze naturale în luna ianuarie curent a constituit 154,6 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 60,8% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2023.

Totodată, potrivit SA „Moldovagaz”, fața de decembrie 2023 acest indicator s-a mărit cu 16,8 milioane de metri cubi, sau cu 12,2%.

Consumatorii casnici, pînă la data de 31 ianuarie 2024, au achitat 98% din sumele facturate în anul 2023, ceea ce este cu 0,5 puncte procentuale mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Totodată, circa 466 283 de gospodării au beneficiat de compensații pentru consumul gazelor naturale în ianuarie 2024, suma totală fiind de 187,4 milioane lei.

De asemenea, în luna ianuarie, de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 345 de gospodării, datoriile acestora fiind în mărime de circa 1,8 milioane lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.