VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Bolea susține că nu a primit vreo solicitare din partea fermierilor protestatari

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, susține că până astăzi nu a primit nicio solicitare din partea fermierilor protestatari și că atât timp cât agenții economici nu au făcut acest lucru, el nu poate comenta revendicările manifestanților. Totodată, demnitarul susține că este gata oricând să se așeze la masa de discuții și nu exclude că va merge direct să aibă o întâlnire cu producătorii protestatari.

Întrebat în cadrul unui briefing despre revendicările fermierilor protestatari, inclusiv despre solicitările lor de a majora compensațiile cu alocarea unui nou fond de 400 de milioane de lei, ministrul Vladimir Bolea a declarat că nu a primit nicio solicitare oficială din partea grupului de protestatari.

Totodată, referindu-se la blocările drumurilor naționale și chiar a punctului de frontieră de la Leușeni, Bolea a declarat că „Ministerul Agriculturii nu este responsabil de vămi și că autoritățile de profil vor acționa în conformitate cu legile în vigoare”.

Totodată, ministrul cheamă repetat fermierii din sudul țării să-și revizuiască politicile de afaceri, deoarece în actualele condiții ei nu mai sunt profitabili. Bolea susține că, în prezent, agricultorii din sudul țării care cultivă cereale pentru export nu-și mai pot acoperi nici propriile cheltuieli.

”Fermierii continuă să semene culturi care câțiva ani consecutivi nu înregistrează roadă, ne duce la ideea că în toamna anului curent problema va fi aceeași. Trebuie să implicăm instituțiile de cercetare în acest sens. Noi trebuie să devenim profitabili. Trebuie să ne oprim din a produce pierderi. De-a lungul anilor vedem aceleași persoane din sud care protestează pentru că au probleme economice, pentru că nu au roadă, pentru că nu există preț, sunt o mulțime de factori, independent de ei și de guvern, care face ca ei să nu fie profitabili. Acest lucru trebuie să-l soluționăm cu ei, ca să nu poarte caracter repetitiv. Nu cred că este posibil în sudul țării să faci agricultură cu cereale cu destinație export ca să poți acoperi nivelul de cheltuieli. De aici și se trag datoriile”, a declarat Vladimir Bolea.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.