VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Următorii pași în parcursul european, discutați la București de Cristina Gherasimov cu Luminița Odobescu

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, întreprinde o vizită de lucru la București, la invitația ministrei Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu. Oficialii au discutat despre următorii pași în parcursul european al Republicii Moldova și despre rezultatele recentei vizite la Bruxelles a viceprim-ministrei Cristina Gherasimov, în cadrul căreia a fost demarată prima etapă a procesului de evaluare a legislației Republicii Moldova cu cea a UE.

De asemenea, în cadrul dialogului au fost analizate modalitățile prin care țara noastră poate prelua și aplica în practică exemple concrete din experiența României în procesul de aderare. În acest sens, oficialii au convenit să intensifice cooperarea dintre Biroul pentru Integrare Europeană și Ministerul Afacerilor Externe al României, dar și alte instituții relevante în acest proces.

De asemenea, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a exprimat recunoștință pentru suportul necondiționat de care Republica Moldova a beneficiat și beneficiază în continuare din partea României.

„Fără îndoială, România este principalul nostru susținător în procesul de aderare la UE și ne bucurăm să avem alături un prieten și partener de încredere. Relațiile noastre sunt mai puternice ca niciodată și vom continua să le aprofundăm în spiritul parteneriatului nostru strategic și a comunității de limbă, cultură și istorie”, a declarat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.