VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Apărării a discutat cu oficiali din cadrul NATO despre modernizarea sectorului de securitate și apărare al R. Moldova

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, care în perioada 12-13 octombrie, se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, la sediul Alianței Nord-Atlantice (NATO), a participat miercuri la reuniunea Grupului de Contact pentru susținerea Ucrainei, care a avut loc la Cartierul general din Bruxelles al Alianţei. De asemenea, Nosatîi a avut întrevederi cu adjunctul Secretarului General NATO, Mircea Geoană și asistentul Secretarului General al Alianței, Thomas Goffus.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte cu privire la stadiul actual al relațiilor de colaborare a Republicii Moldova cu Alianța Nord-Atlantică în cadrul Parteneriatului pentru Pace (PpP), evoluția situației de securitate din regiune.

Potrivit Ministerului Apărării, părțile s-au referit la realizarea Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului RM-NATO și a obiectivelor asumate în cadrul Procesului de Planificare și Revizuire a Parteneriatului (PARP), progresul implementării pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare (DCBI), precum și la proiectele de asistență destinate pentru modernizarea sectorului de securitate și apărare al țării noastre.

În acest sens, oficialii au vorbit și despre contribuția Armatei Naționale la gestionarea, în comun cu autoritățile publice naționale, a situațiilor de criză actuale, inclusiv cea a refugiaților din Ucraina, dar și despre participarea militarilor moldoveni la operații de menținere a păcii sub mandatul organizațiilor internaționale.

Ministrul Apărării a mulțumit, pe această cale, Alianței Nord-Atlantice pentru asistența acordată pentru implementarea diferitor proiecte direcționate spre reformarea sectorului de apărare conform principiilor unei guvernări democratice bune și modernizarea capabilităților de apărare, precum și sporirea rezilienței naționale.

Totodată, Anatolie Nosatîi a apreciat eforturile țărilor partenere și aliate în dezvoltarea capacităților de comunicare strategică și diplomație publică a instituțiilor de stat din Republica Moldova, în conlucrare cu societatea civilă și mediul academic din țară.

Adjunctul Secretarului General NATO, Mircea Geoană a scris pe o rețea de socializare că în cadrul întâlnirii cu Anatolie Nosatîi a subliniat angajamentul NATO pentru parteneriatul cu Chișinău, precum și „pentru a promova un climat regional de pace și stabilitate”.

Geoană a declarat că NATO și UE vor continua să se coordoneze îndeaproape pentru a se asigura că sprijinul oferit de ambele organizații este complementar și susține reformele democratice și modernizarea sectorului de securitate și apărare al Republicii Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.