VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministra Justiției cere demisia membrului CSM, Iulian Muntean

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu o reacție în cazul proaspătului membru al CSM, Iulian Muntean, care a fost numit în această funcție fiind vizat într-un dosar penal vechi de cinci ani. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Veronica Mihailov-Moraru menționează că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect.

Totodată, ministra solicită demisia lui Iulian Muntean.

Am urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membri CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție. Este binevenit faptul că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect, pentru a clarifica toate circumstanțele și pentru a lua măsurile corespunzătoare.

Cert este un lucru, dacă membrul CSM vizat nu a indicat în acel chestionar al Comisiei pre-vetting despre faptul că a figurat în calitate de învinuit într-un dosar penal atrage dubii serioase asupra integrității sale. Astfel, pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune”, a comentat ministra.

Amintim, în data de 7 septembrie, Iulian Muntean și Lucia Popescu au fost desemnați de către Parlament în funcția de membru al CSM. În această săptămână, însă, în spațiul public au apărut informațiile potrivit cărora Iulian Muntean este vizat într-un dosar penal inițiat de Procuratura Anticorupție încă în 2018. Este vorba de cazul lectorilor de la ASEM, în urma căruia mai mulți angajați ai instituției au fost puși sub urmărire penală.

Ieri, pe o rețea socială, Iulian Muntean a scris că dosarul este „fabricat la comanda regimului Plahotniuc, ca fiind o metodă de intimidare a persoanelor înainte de alegeri”. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.