VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Conflict între bisericile rusă și bulgară. Reprezentantul Patriarhiei Moscovei la Sofia, expulzat pentru spionaj

Reprezentatul Patriarhiei Ruse în Bulgaria, arhimandritul Vasian, cu numele de mirean Nikolai Zmeev, a fost expulzat din Bulgaria, deoarece reprezintă ”amenințare la adresa securității naționale”. Ierarhul a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de cinci ani. Anunțul a fost făcut de Departamentul de Stat pentru Securitate Națională din Bulgaria, transmite Biroul Europei Libere de la Sofia.  

Pe lângă ierarhul Vasian, au fost expulzați și alți doi slujitori ai Bisericii Ruse ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Sofia. Toți trei au fost chemați la Biroul pentru Migrație, unde au fost înștiințați că trebuie să părăsească teritoriul Bulgariei.

„Mai întâi, au fost băgați într-o mașină de poliție și duși la locuințele lor pentru a-și putea lua lucrurile, apoi au fost duși la biserică, iar ulterior la frontiera cu Serbia”, a declarat ambasadoarea Rusiei la Sofia, Eleonora MItrofanova.

Misiunea diplomatică și-a exprimat indignarea față de aceste acțiuni, calificate drept ”grave și revoltătoare”.

”Este evident că actuala conducere a Bulgariei și-a pus sarcina de a distruge nu numai legăturile politice, culturale și umanitare dintre statele noastre, ci și de a rupe relațiile dintre bisericile-surori ortodoxe, rusă și bulgară, și de a înrădăcina ura între popoarele noastre”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Rusiei la Sofia.

Arhimandritul Vasian, în vârstă de 48 de ani, a fost numit reprezentant la Patriarhiei Ruse în Bulgaria în martie 2018, după ce timp de trei ani a fost reprezentantul patriarhului Kiril în Belarus.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.