VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ministerul Mediului: Calitatea aerului din Chișinău s-a îmbunătățit semnificativ

Din data de 5 ianuarie 2023, nivelul de poluare a aerului s-a îmbunătăţit semnificativ iar concentraţiile poluanţilor monitorizaţi s-au încadrat în limitele normelor admisibile. Despre aceasta anunță Ministerul Mediului.

Potrivit sursei citate, indicii actuali au fost condiţionați de reducerea fluxului de transport în perioada sărbătorilor, limitarea activității întreprinderilor generatoare de emisii poluante, precum şi de condiţiile meteorologice.

Influența fronturilor atmosferice, variația maselor de aer, izolat precipitațiile slabe și vântul din sud-est cu intensificări de până la 12-14 m/s au contribuit la dispersia poluanților din aer. Evaluând situaţia la general privind observațiile zilnice la stația automată de tip trafic, concentrații majorate ale particulelor în suspensie (PM10) se atestă în zilele lucrătoare ale săptămânii și mai puțin în zilele de odihnă”, menționează ministerul Mediului.

Potrivit ultimelor date oferite de Agenția de Mediu, valoarea medie zilnică a fluctuaţiei concentraţiilor de PM10 înregistrată se încadrează în limitele stabilite. În cazul în care concentrația poluanților monitorizați va fi peste limita recomandată, instituțiile abilitate vor fi informate în regim de urgență pentru a întreprinde toate acțiunile necesare.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.