VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un bărbat și două femeie, condamnați pentru trafic de influență: Schema pusă la cale

Trei locuitori ai municipiului Bălți au fost condamnați la închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență față de un procuror și judecător. Este vorba despre un bărbat și două femei.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada decembrie 2020 – 22 martie 2021, condamnatul, acționând împreună cu concubina sa și o altă femeie, au susținut că prin intermediul unor persoane au influență asupra judecătorului de la Judecătoria Bălți sediul Central, în procedura căruia pe rol se afla la examinare cauza penală de acuzare a condamnatului împreună cu alte trei persoane, învinuiți cu toții pentru comiterea infracțiunii de păstrare cu scop de înstrăinare a substanțelor narcotice, în proporții deosebit de mari.

“Susținând că au influență și asupra acuzatorului de stat, cei trei condamnați au pretins de la ceilalți doi inculpați câte 5.000 euro de la fiecare (total 10.000 euro), pentru a influența atât procurorul de caz cât și judecătorul să emită în privința acestora o sentință neprivativă de libertate. La 22 martie 2021, bărbatul a primit personal prima tranșă de 5000 euro de la denunțător, după care, toți trei participanți la infracțiunea de trafic de influență au fost reținuți de către ofițerii CNA”, anunță PA.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat două luni, iar judecarea acesteia a durat aproape doi ani.

În cadrul ședinței de judecată învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția. Acuzatorul de stat a solicitat  pedeapsă cu închisoare pe un termen de 4 și respectiv 3 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis și confiscarea corpurilor delicte în folosul statului.

Respectiv, prin sentința din 12 ianuarie 2023, instanța i-a recunoscut vinovați pe cei trei inculpați de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 44, 326 alin. (2) lit. b) (trafic de influență și complicitate la trafic de influență) din Codul penal și a aplicat o pedeapsă sub formă de închisoare, bărbatului pe un termen de 4  ani,  iar ambelor femei câte 3 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu luarea acestora sub strajă din sala de judecată. Totodată, corpurile delicte și anume: mijloacele bănești în sumă de 5000 euro și telefoanele mobile ce aparțin condamnaților au fost trecute forțat și gratuit în folosul statului.

De menționat este faptul că, unul dintre inculpați în cadrul judecării cauzei, a fost anunțat în căutare, astfel, fiind judecată cauza și pronunțată sentința în lipsa acestuia, cu participarea celorlalți inculpați.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.