VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Finanțelor răspunde acuzațiilor lui Ceban: parametrii bugetari pentru Capitală nu s-au redus, ci s-au majorat

Parametrii bugetari aprobați în Legea bugetului de stat pentru anul 2024, pentru bugetul municipal Chișinău, nu s-au redus, ci s-au majorat. Astfel, volumul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul municipal Chișinău pentru 2024 s-a majorat cu circa 39,5 milioane de lei, față de parametrii care se conțineau în prima circulară din luna august 2023. Precizările au fost făcute de Ministerul Finanțelor, drept răspuns la declarațiile edilului general Ion Ceban.

Ministerul Finanțelor dezminte acuzațiile primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, legate de circulara despre aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024.

„În legătură cu acuzațiile primarului general al municipiului Chișinău referitoare la circulara privind aprobarea Legii bugetului de stat, Ministerul Finanțelor, amintește că acest document în fiecare an este transmis imediat după ce Legea bugetului este publicată în Monitorul Oficial, respectând reglementările cadrului legal (art. 58 alin.(1) din Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale nr. 181/2014). Această Circulară are caracter informativ privind măsurile ce urmează a fi întreprinse de către autoritățile locale urmare a adoptării și publicării Legii bugetului de stat pentru anul 2024”, precizează instituția.

În ceea ce privește politica bugetar fiscală pentru anul 2024, ministerul menționează că Legea a fost aprobată în iulie 2023, respectând toate procedurile de consultare publică.

Ion Ceban a publicat pe pagina sa de Facebook circulara despre aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024, primită din partea Ministerului Finanțelor. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că Ministerul Finanțelor a transmis primăriei Chișinău circulara la sfârșitul ultimei zile lucrătoare din 2023 și a numit gestul „culmea ipocriziei și incompetenței”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.