VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Google urmează să renunțe la 30.000 de angajați pentru o inovație în inteligența artificială

Concernul american Google ar urma să concedieze 30.000 de angajați ca parte a unei mișcări strategice de integrare a inteligenței artificiale în diferite aspecte ale proceselor sale de afaceri. Decizia vine după ce, din aceleași motive, în 2023 au fost eliberați peste 12 mii de angajați. 

Se anticipează că restructurarea propusă va afecta în primul rând departamentul de vânzări de reclame Google, unde compania explorează beneficiile utilizării AI pentru eficiența operațională.

„Adoptarea inteligenței artificiale în acest domeniu ar putea declanșa o schimbare considerabilă în cadrul Google, deoarece raportul evidențiază impactul transformator al inteligenței artificiale asupra fluxurilor de venituri asociate cu publicitatea digitală, reducând potențial nevoia de intervenție umană în aceste sarcini. Experimentarea de către Google a inteligenței artificiale se extinde dincolo de vânzările de anunțuri, cuprinzând și serviciul său de asistență pentru clienți. Integrarea AI în asistența clienților este de așteptat să influențeze în mod direct aspectele centrate pe om ale operațiunilor companiei. Această schimbare strategică se aliniază cu cazurile anterioare de reducere a personalului Google la începutul anului, care au atras atenția și analiza”, susțin analiștii companiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.