VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Finanțelor a efectuat plata pentru compensarea majorării ratei dobânzii la creditele „Prima casă”

Achitarea compensațiilor pentru compensarea majorării ratei dobânzii la creditele parțial garantate de stat, acordate în cadrul Programului de stat „Prima casă” către beneficiarii programului, pentru luna iulie și august 2022, a fost efectuată de către Ministerul Finanțelor.

Compensațiile respective sunt acordate în baza Hotărârii Guvernului nr. 564/2022, pentru majorarea dobânzii în urma creșterii indicelui de referință stabilit de Banca Națională a Moldovei.

Decizia privind compensarea majorării dobânzii până la 50% și modul de acordare a compensațiilor a fost aprobată de către Guvern în luna iulie curent, pentru a diminua impactul scumpirii creditelor și a reduce riscul de intrare în incapacitate de plată a beneficiarilor Programului „Prima casă”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.