VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Franța și Grecia au fost arestate mai multe persoane care au provocat incendiile de vegetație

În Franța, zeci de persoane au fost arestate, fiind acuzate că ar fi provocat incendii de vegetație. Printre ultimii arestați se află un pompier voluntar în vârstă de 19 ani. El este acuzat că a provocat peste 30 de incendii de vegetație de la sfîrșitul lunii iulie în sud-vestul țării, transmite FranceTVinfo. Tânărul a recunoscut o parte din acuzații. Pentru aceleași fapte, după gratii a ajuns și un fost pompier în vârstă de 35 de ani. Presa franceză scrie că, de multe ori fermierii apelează la diferite persoane, cărora le plătesc ca să le curețe terenurile de resturile de vegetație. Printre persoanele arestate este și o pensionară. Până acum, în Franța au fost reținute cel puțin 30 de persoane pentru provocarea incendiilor de vegetație și care riscă o pedeapsă de până la15 ani de închisoare.

În Grecia, un pensionar de 65 de ani a fost arestat, fiind suspectat pentru provocarea incendiilor din insula Thassos. Autoritățile elene, citate de mass-media, afirmă că bărbatul ar fi provocat două incendii în nord-estul insulei în decurs de o săptămână. Peste 4 mii de hectare de pădure de pin au fost mistuite de incendii în perioada 10 – 13 august. În mașina suspectului au fost găsite mai multe articole pirotehnice, iar presa scrie că bărbatul era de mai mult timp în conflict cu un alt localnic.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.