VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/BREAKING NEWS/ Ultimul lider comunist al URSS, Mihail Gorbaciov a murit

Primul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciuv, a murit,  la vârsta de 91 de ani, după o luptă grea și îndelungată cu o boală incurabilă. Informația a fost confirmată de agenția rusă de stat, TASS. Potrivit jurnaliștilor, datele au fost prezentate de Spitalul Clinic Central din Moscova.

 A fost liderul care a acceptat prăbuşirea blocului comunist.

A fost conducătorul Uniunii Sovietice din 1985 până în 1991.

Încercările sale de reformă au dus la încheierea războiului rece, la încetarea monopolului politic al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice și la prăbușirea Uniunii Sovietice. A primit Premiul Nobel pentru Pace în 1990.

De mai mulți ani se știe că fostul lider Mihail Grobaciov suferea de o boală a rinichilor, care, acum, s-a agravat.
Purtătorul de cuvânt al Fundației Gorbaciov, Vladimir Poliakov, a declarat atunci că Gorbaciov a fost supus unui tratament de câțiva ani din cauza unor probleme renale, inclusiv dializă.

Autor

  • Irina Sterpu

    Responsabilă de Social Media și de vizibilitate pe online. Deține o experiență în jurnalism digital de peste 5 ani. A absolvit școala de jurnalism de investigație din Riga și se numără printre finaliștii Burselor Europene pentru Jurnaliști, ediția din 2021. A activat antetior în mai multe insituții media din Moldova, dar și de peste hotare. Licențiată în jurnalism la Universitatea Anglo-Americană din Praga (Cehia), iar masterul l-a obținut în Mass-media globală la Universitatea Stockholm din Suedia.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.