VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Culturii lansează Ziua Internațională a Cititului Împreună. La ediția din acest an este promovată lectura cărților de benzi desenate

Ministerul Culturii lansează Ziua Internațională a Cititului Împreună în cadrul celei de-a doua ediție a Campaniei Naționale de Lectură. Tema din acest an este lectura cărților de benzi desenate.

Potrivit Ministerului Culturii, Campania Națională de Lectură are drept scop să transforme lectura într-un obicei al societății, pentru toate categoriile de vârstă.

„Ne propunem ca Ziua Națională a Lecturii să devină o tradiție prin care entități guvernamentale și private, împreună cu instituții de învățământ și de cultură, să contribuie la edificarea unei societăți a cititorilor înarmați cu cunoștințe și cu abilități de gândire critică. Vă încurajăm ca Ziua Națională a Lecturii să nu să se încheie după o zi sau o săptămână de activități de lectură, ci să devină o mișcare continuă de cultivare a obiceiului de a citi, ca parte fundamentală a dezvoltării noastre individuale și societale”, a menționat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Evenimentele au loc în contextul Zilei Naționale a Lecturii, marcată în țara noastră în 14 februarie. Această zi a fost instituită în 2022, în contextul Zilei Internaționale a Cititului Împreună, desfășurată la nivel global la început de februarie, și al aniversării poetului Grigore Vieru, născut la 14 februarie.

Momentul inedit al campaniei din acest an ține de prezența la Chișinău, pentru prima dată, a scriitorului român Mircea Cărtărescu. Prozatorul se va întâlni cu colegi de breaslă și cu publicul cititor din Republica Moldova, pentru a discuta despre carte și lectură și a citi fragmente din opera lor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.