VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Militarii moldoveni încep azi exercițiul multinațional „Scutul Păcii”

Militarii batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” încep astăzi, 17 iunie, instruirile în cadrul exercițiului multinațional „Scutul Păcii 2024”, care se va desfășura până pe 28 iunie.

În cadrul exercițiului, un grup de experți naționali și internaționali va evalua capacitățile militarilor la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaționale de menținere a păcii. Printre acestea se numără patrularea, escorta, evacuarea militară sau asigurarea securității obiectivelor strategice.

De asemenea, Armata Națională va găzdui cursul de instruire a evaluatorilor la care vor participa specialiști din aproape 40 de țări precum România, Germania, Franța sau Marea Britanie.

În acest sens, Ministerul Apărării anunță că pe drumurile naționale vor avea loc mai multe deplasări de tehnică militară, din locurile de dislocare permanentă spre Centrul de Instruire al Armatei Naționale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.