VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Elveția, dispusă să găzduiască negocierile de pace pe teritoriul ei, fără ca Putin să fie arestat

În eventualitatea organizării unor negocieri de pace în cazul Ucrainei pe teritoriul Elveției, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, se va putea deplasa în țara cantoanelor fără a fi arestat, în pofida mandatului emis de Curtea Penală Internațională. Asigurările au fost făcute de președintele Elveției, Viola Amherd, după Summitul găzduit de țara sa consacrat păcii în Ucraina, transmite Agerpres.

Mandatul prevede excepții, în caz de negocieri, a explicat Amherd într-o conferință de presă după reuniune.

După summit – pe care atât Elveția, cât şi Ucraina, cele două coorganizatoare, l-au calificat drept un succes dat fiind numărul mare de lideri reuniți care şi-au manifestat susținerea pentru cauza ucraineană -, preşedinta țării-gazdă a subliniat că Elveția este dispusă să dialogheze şi cu alte țări care şi-au declinat participarea, cum este China.

La rândul său, ministrul de externe elveţian Ignazio Cassis a afirmat că țara sa va informa Rusia şi alte țări cu privire la rezultatele reuniunii.

El a menționat în conferința de presă finală, citat de Xinhua, că majoritatea deciziilor luate la conferință nu pot fi implementate fără participare rusă.

Şeful diplomației elvețiene a mai indicat că este posibil ca discuțiile vizând pacea în Ucraina găzduite în acest weekend în țara sa, în stațiunea de lux Burgenstock, să continue la o locație care încă nu a fost stabilită, dar la o dată înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie din SUA, notează Reuters.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.