VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului, în R. Moldova au fost înregistrate 117 cazuri de rujeolă

De la începutul anului, în Republica Moldova au fost raportate 117 cazuri de rujeolă, dintre care nouă au fost contractate în străinătate.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), cele mai multe cazuri au fost raportate în Chișinău – 55 de cazuri și raionul Sângerei – 39 de cazuri. Alte localități afectate de rujeolă sunt: Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei – câte un caz, Drochia, Dondușeni, Râșcani – câte două cazuri, Ialoveni – trei cazuri, Bălți – patru cazuri.

ANSP precizează că în raionul Sângerei, până în prezent au fost confirmate 39 de cazuri la copiii nevaccinați.  Un alt focar de rujeolă a fost înregistrat la șase copii din raionul Strășeni, care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei.

Specialiștii ANSP reamintesc populației că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care, copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.