VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Banca Mondială oferă 40 mil. de dolari pentru asistența refugiaților și gospodăriilor din Moldova

Consiliul directorilor executivi al Grupului Băncii Mondiale a aprobat „Operațiunea de politici de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”. Aceasta va susține eforturile Guvernului Republicii Moldova de a acorda asistență refugiaților și gospodăriilor casnice în contextul consecințelor războiului Rusiei în Ucraina, menținând în același timp dinamica agendei pe termen lung de integrare economică cu Uniunea Europeană și de sporire a rezilienței la schimbările climatice, transmite IPN.

Programul susține obiectivele pe termen scurt ale Guvernului de a continua acordarea de asistență celor mai vulnerabili, inclusiv prin consolidarea programului de siguranță socială „Ajutor Social”, care sprijină participarea refugiaților și a femeilor pe piața muncii, și prin ajutorarea familiilor vulnerabile și a celor care găzduiesc refugiați pentru a acoperi costurile mari la energie.

„Moldova se confruntă cu provocări fără precedent din cauza șocurilor externe. OPD va aborda nevoile imediate, cum ar fi susținerea sprijinului acordat celor mai vulnerabili pentru a atenua impactul multiplelor crize, contribuind, de asemenea, la obiectivul mai amplu de promovare a unei economii mai competitive, mai reziliente și performanța sectorului privat”, a declarat Inguna Dobraja, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova, citată într-un comunicat de presă al instituției.

Suplimentar, OPD va susține obiectivele pe termen lung ale Moldovei de a crea o economie mai competitivă și mai rezistentă, bazată pe dezvoltarea sectorului privat.

Operațiunea face parte dintr-un pachet mai amplu de asistență financiară, beneficiind de sprijinul Fondului Monetar Internațional, al Uniunii Europene și al Băncii Mondiale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.