VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Militarii israelieni au descoperit tuneluri ale Hamas sub sediul Agenției ONU pentru Refugiați din Gaza

Forţele israeliene au descoperit o reţea de tuneluri, lungă de sute de metri, care trece parţial pe sub sediul Agenţiei ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA) din Fâșia Gaza. UNRWA are 13.000 de angajaţi în Fâşia Gaza.

Armata  israeliană  susține că tunelul Hamas este dovada clară a exploatării de către militanți „a principalei agenții de ajutor pentru palestinieni”, transmite Reuters, citată de Evenimentul  Zilei..  La acest moment, UNRWA, care a lansat o anchetă internă, se confruntă cu blocarea fondurilor statelor donatoare din cauza acuzațiilor Israelului. În discursurile publice, premierul Benjamin Netanyahu vrea să pară că statul său deține „controlul” pe front. El a afirmat că „victoria” este aproape.

Israelul a acuzat, la începutul anului 2024, că 12 angajaţi ai agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni au participat la atacul din 7 octombrie al militanţilor Hamas. Nouă dintre ei au fost concediaţi, unul a decedat, iar ONU urmează să stabilească identitatea celorlalţi doi.

Războiul din Israel este departe de a se încheia. După ce premierul Beniamin Netanyahu a refuzat „armistițiul” propus de Hamas, armata israeliană a început să perchiziționeze spitalul spitalul Al Amal din Khan Younis, a anunțat Societatea Semilunii Roșii din Palestina (PRCS) într-un comunicat, citat de presa internațională. Acțiunile Israelului vin, după ce mai mulți membri ai grupării Hamas au atacat civili, „deghizați” în cadre medicale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.