VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Militari din R. Moldova participă alături de circa 3.400 de militari din state aliate NATO la exercițiul „Sea Shield 2023”

Militarii Armatei Naționale vor participa împreună cu circa 3.400 de militari și reprezentanți ai mai multor instituții din sistemul de apărare al României, precum și din alte 12 state aliate și partenere NATO, la exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”, informează Ministerul Apărării.

Exercițiul militar se va desfășura în perioada 20 martie – 2 aprilie și prevede scenarii complexe de luptă în Marea Neagră și pe Dunăre.

Plutonul, format din ofițeri, sergenți și soldați din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia”, vor executa trageri de luptă alături de militari români și polonezi la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag”.

Scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii din diferite state și dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, exercițiul multinațional „Sea Shield 2023” este cel mai complex eveniment de instruire, planificat și condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale, și contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României în plan regional și internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante. De asemenea, exercițiul este cuprins în Programele NATO de instruire multinațională consolidată / întrunită.

„Sea Shield” este un concept complex, destinat instruirii forțelor Aliate și a fost propus de România la Summit-ul NATO de la Varșovia, din anul 2016, pentru întărirea măsurilor de securitate pe flancul sud-estic european.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.