VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Merele și strugurii noștri vor ajunge în cantități mai mari pe piața Marii Britanii

Cotele tarifare pentru un șir de legume și fructe moldovenești, cum ar fi mere, prune, struguri și roșii, urmează să fie eliminate de Marea Britanie. Propunerea de modificare a Acordului moldo-britanic de comerț și cooperare a fost evocată de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul vizitei omologului său britanic la Chișinău, James Cleverly.

”Astfel, agricultorii noștri vor avea mai multe piețe de desfaceri, astfel încât să putem asigura vitalitatea economică. În această perioadă dificilă nu suntem singuri, avem prieteni puternici și ne bucurăm de susținerea neclintită. Am discutat prioritățile comune. În plan economic ne dorim să dezvoltăm relațiile comerciale, comerțul a crescut substanțial anul trecut. Marea Britanie este unul dintre principalii parteneri”, a declarat Nicu Popescu.

Demnitarul a mai adăugat că, în prezent, au loc și discuții privind liberalizarea serviciilor de roaming cu Regatul Unit, acolo unde diaspora este una destul de numeroasă.

”Ne-am exprimat interesul pentru avansarea în direcția conversiei reciproce a permiselor de conducere și suntem interesați de liberalizarea serviciilor de roaming pentru moldovenii care muncesc în Marea Britanie sau călătoresc în această țară. Regatul Unit este lider pe piața investițiilor în așa domenii precum IT și industria creativă. Ne dorim să dezvoltăm în sectoare noi, cum ar fi industria constructoare de mașini, electronica, energia regenerabilă și turism”, a mai adăugat Nicu Popescu.  

Amintim că vizita ministrului britanic de Externe vine la câteva săptămâni, după cea de-a doua rundă a Dialogului strategic moldo-britanic, care a avut loc la Chișinău. Precedenta vizită a unui șef al diplomației britanice în Republica Moldova a avut loc acum 10 ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.