VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihai Popșoi, discuții la Chișinău cu coraportorii APCE: Alegerile prezidențiale, printre subiectele abordate

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalinina-Lukasevi, coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) aflați în vizită de documentare la Chișinău.

Potrivit MAE, oficialii au discutat despre amplificarea reformelor democratice odată cu lansarea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și pregătirea pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din toamna anului curent la care APCE va înainta observatori.

Totodată, oficialii au evaluat realizarea angajamentelor țării noastre în contextul eforturilor de încheiere a procedurii de monitorizare a Republicii Moldova și trecerea la un alt nivel de colaborare cu APCE. De asemenea, interlocutorii au abordat aspecte ce țin de situația de securitate din regiune și gestionarea crizelor provocate de războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

Totodată, interlocutorii au subliniat importanța asigurării transparenței și a standardelor internaționale în organizarea unor procese electorale democratice.

Coraportorii APCE au transmis felicitări autorităților de la Chișinău cu ocazia lansării oficiale a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană și au menționat disponibilitatea APCE de a sprijini Republica Moldova atât în procesul de aliniere la legislația și standardele europene, cât și de pregătire pentru apropiatele cicluri electorale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.