VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Metropola New York, sub amenințare teroristă „extrem de gravă”. Au fost arestați suspecți care au legături cu ISIS

New York se confruntă cu o amenințare teroristă „extrem de gravă”, în urma arestării a opt cetățeni tadjici care aveau legături suspectate cu ISIS, potrivit Autorității Portuare din New York și șefului de securitate din New Jersey, Greg Ehrie, informează Newsweek, citat de Digi24.RO.

Rapoartele care au apărut la începutul acestei săptămâni arată că opt bărbați, originari din Tadjikistan, care ar putea fi asociați cu ISIS-Khorasan sau ISIS-K, au fost arestați la New York, Philadelphia și Los Angeles, după ce au intrat ilegal în țară pe la granița dintre SUA și Mexic.

Greg Ehrie, șeful de securitate din New Jersey, care a investigat amenințările teroriste pentru FBI înainte de a se alătura autorității portuare, a declarat vineri în timpul unei apariții la Erin Burnett OutFront de la CNN că arestările sugerează că ar putea avea loc un atac terorist. „Este extrem de grav”, a spus Ehrie.

„Îl asemăn cu un front meteorologic. Vezi toate fronturile intrând în joc. Avem o problemă ideologică. Avem ISIS-K – care își mărește operațiunile externe – și apoi avem acești indivizi despre care nu știm prea multe la granițele noastre.”

Rapoartele de la începutul acestei săptămâni de la New York Post și NBC susțin că bărbații tadjici care au legături cu ISIS, au fost arestați în trei operațiuni desfășurate în SUA.

Cel puțin doi dintre bărbați au intrat în SUA în primăvara anului 2023. Se crede că teroriştii ISIS-K din Tadjikistan sunt responsabili pentru atacul terorist din martie de la Primăria Crocus din Moscova, care a ucis 145 de persoane şi a rănit alte sute.

Deși nu a fost raportată nicio amenințare specifică la adresa orașului New York, acesta a fost devastat de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 care au distrus World Trade Center și turnurile sale gemene, și este considerat o țintă probabilă pentru viitoare atacuri din cauza a mai multor repere de mare profil din jur.

Ehrie a mai sugerat vineri și că mai multe „fronturi” au fost „în joc” în cee ce privește amenințarea reprezentată de presupușii teroriști ISIS care trec în SUA.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.