VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mesajul transmis de Maia Sandu poporului ucrainean de Ziua Independenței

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru poporul ucrainean, cu prilejul marcării astăzi, 24 august, Ziua Independenței Ucrainei.

„De Ziua Independenței Ucrainei, admirăm curajul oamenilor – apărătorii casei lor și luptători pentru libertate, independență și democrație. Sunteți o inspirație pentru generațiile viitoare. Vă stăm alături și vă dorim pace și prosperitate. Zi a Independenței fericită”, a scris Maia Sandu într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Menționăm că, marți 23 august, Președintele Republicii Moldova a participat în regim online, alături de mai mulți șefi de state și guverne, la cea de-a doua ediție a Summitului „Platforma Crimeea”, organizat de administrația de la Kiev . În cadrul discursului, șefa statului a felicitat poporul ucrainean cu ocazia Zilei Independenței și a reiterat sprijinul ferm al moldovenilor pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, incluzând Crimeea.

Precizăm că, Ucraina marchează pe 24 august, 31 de ani de independență față de Uniunea Sovietică. Totodată, astăzi se împlinesc şase luni de când trupele preşedintelui rus Vladimir Putin au invadat această ţară, la 24 februarie.

Capitala Ucrainei, Kiev, și alte câteva orașe mari au interzis sărbătorile publice, pe fondul avertismentelor că Rusia se va folosi de această ocazie pentru a lovi infrastructura civilă și guvernamentală.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.