VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FORUM/ 23 august, Zi neagră și Zi de comemorare pentru Republica Moldova / AUDIO

Ludmila Cojocaru, directorul Muzeului Victimelor Deportărilor și Represiunilor Politice și Virgil Bârlădeanu, șef de secție la Institutul de Istorie sunt invitații emisiunii Forum. Aceștia au insistat asupra necesității stringente a comemorării victimelor regimurilor totalitare. Or, 23 august, ziua când se comemorează victimele regimurilor totalitare și autocrate, în viziunea domniilor lor, trebuie să fie orice zi.

E de datoria fiecărui cetățean în parte și a noastră a tuturor să restabilim memoria pentru a nu permite să se repete ororile acestor regimuri. Republica Moldova, din păcate, este printre puținele state din lume care până astăzi suferă de consecințele Pactului Ribbentrop-Molotov, semnat la 23 august 1939. Or, armata de ocupație stabilită în granițele statului nostru ne permite să afirmăm că al Doilea Război Mondial început în 1939 în Republica Moldova nu a sfârșit până astăzi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.