VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Măsurile adoptate de către guvernele țărilor din Europa în bătălia cu inflația

Evenimentele fără precedent cu care se confruntă economia globală în ultimii ani au determinat o creștere generalizată a prețurilor. Iar inflația a atins, în mai multe țări, un nivel record.

În Germania, autoritățile au anunțat, încă din luna iulie, un ajutor de 15 miliarde de euro acordat companiei Uniper, cel mai mare importator de gaz rusesc din țară. În plus, de la 1 octombrie, ar urma să fie introdusă o taxă în prețul gazului, pentru toți consumatorii.

Guvernul francez a adoptat un pachet de 20 de miliarde de euro pentru reducerea inflației. Pensiile au fost majorate, iar companiile au posibilitatea de a acorda angajaților diverse bonusuri, scutite de taxe.

La rândul ei, Italia a aprobat un pachet de sprijin în valoare de 17 miliarde de euro, pe lângă alte 35 miliarde de euro deja cheltuite, din ianuarie până acum, pentru a atenua impactul costurilor pentru energie, gaz sau carburanți.

Familiile din Cehia nu vor plăti mai mult de 30% din veniturile lor pentru facturile la energie și gaze, restul sumei va fi acoperită de stat.

În România, autoritățile intenționează reducerea taxelor și a TVA-ului pentru anumite produse, pe fondul unei inflaţii, care a trecut de 15% – un record, în ultimii de 20 de ani, iar BNR prognozează o scădere sub 10% abia spre vara viitoare.

Scumpirea benzinei şi a alimentelor, în Marea Britanie, au dus inflaţia la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani. Pe fondul creşterii costului vieţii, angajații şi sindicatele cer majorări salariale, declanşându-se greve, în contextul în care un nou premier va fi numit după 5 septembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.