VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lucrările de metenanță este motivul întreruperii livărilor de gaze rusești prin conducta Nord Stream 1

Livrările de gaze naturale ruseşti către UE prin Nord Stream 1 urmează să fie suspendate timp de trei zile, în perioada 31 august – 2 septembrie, în vederea unor „lucrări de mentenanţă”, a anunţat vineri Gazprom, relatează AFP și Reuters.

”Este necesar să se procedeze la o mentenanţă din 1.000 în 1.000 de ore” cu privire la funcţionare, justifică într-un comunicat Gazprom.

Această decizie riscă să reaprindă temeri cu privire la penurii de gaze naturale în UE, care acuză Moscova de un şantaj energetic.

Fluxurile de gaze din Rusia au fost reduse în acest an, prima dată în februarie, când o conductă a fost închisă imediat după invazia rusă în Ucraina, și apoi după ce sancțiunile au declanșat o dispută legată de echipamentul folosit pentru gazoductul Nord Stream 1.

În consecință, prețul gazelor a crescut. La începutul acestei săptămâni, Gazprom anunţa că preţurile europene la gaze ar putea creşte iarna aceasta cu 60%, la peste 4.000 dolari per 1.000 metri cubi, deoarece exporturile şi producţia companiei ruse continuă să scadă, în urma sancţiunilor occidentale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.