VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România a declarat persona non grata pe un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse

Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost luată decizia autorităților de a declara persona non grata pe teritoriul României pe un angajat al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizia din dispoziția ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961.

Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.

Reamintim că în luna aprilie, după ce Rusia a invadat Ucraina și după atrocitățile de la Bucea, Ministerul Afacerilor Externe al României a expulzat zece diplomați ruși.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.