VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mark Rutte, felicitat de Maia Sandu cu ocazia desemnării politicianului olandez la șefia NATO

Șefa statului, Maia Sandu, l-a felicitat pe premierul în exercițiu al Olandei, Mark Rutte, cu ocazia numirii în funcția de secretar general al NATO. Mesajul a fost publicat pe platforma X. 

„Felicitări călduroase lui Mark Rutte pentru alegerea sa în calitate de secretar general al NATO. Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată cu NATO, care ne ajută să ne construim o Moldovă stabilă, sigură și prosperă. Cele mai bune urări în această nouă funcție”, a scris șeful statului.

Cele 32 de state membre ale NATO au confirmat, miercuri, 25 iunie, nominalizarea lui Mark Rutte în postul de secretar general al Alianței. Ambasadorii statelor membre au oficializat această numire în timpul unei reuniuni a Consiliului Atlanticului de Nord, forul de decizie politică al NATO. 

Retragerea candidaturii lui Klaus Iohannis şi a obiecțiilor pe care le aveau Ungaria şi Slovacia i-au lăsat lui Rutte cale liberă în obținerea postului de secretar general.

El îşi va intra în atribuții pe 1 octombrie, când expiră ultima prelungire a mandatului actualului secretar general, Jens Stoltenberg, numit în 2014. Mandatul acestuia a fost extins de patru ori în contextul războiului din Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.