VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un muncitor a murit electrocutat în timpul unor lucrări la o construcție într-o suburbie a Capitalei

Un muncitor a murit electrocutat în timpul unor lucrări de construcție după ce utilajul pe care îl manevra de la sol a atins o conductă de înaltă tensiune. Incidentul s-a întâmplat într-un sat al municipiului Chișinău în data de 6 iunie, dar furnizorul a informat acum despre caz, transmite IPN.

Premier Energy Distribution precizează că brațul instalației de pompare care a atins firul de înaltă tensiune a fost acționat prin telecomandă de către o altă persoană. Doi muncitori i-au sărit în ajutor bărbatului electrocutat. Acesta a fost dus cu ambulanța la spital, dar nu a putut fi salvat.

„La producerea accidentului au condus încălcarea distanțelor minime admisibile față de părțile conductoare ale liniei electrice aeriene 10 kV, inițierea lucrărilor în zona de protecție a rețelelor electrice fără coordonare cu proprietarul liniei electrice”, se arată într-un comunicat de presă remis de Premier Energy Distribution.

Cazul este investigat de poliție, Departamentul supraveghere energetică din cadrul ANRE și Inspectoratul de Stat al Muncii.

Întreprinderile și persoanele fizice care dețin și utilizează tehnică specială care în timpul manevrării poate atinge sau depăși înălțimea conductorilor liniilor electrice aeriene sunt solicitate să efectueze cu personalul o sesiune de informare despre acest caz tragic şi instruire privind specificul lucrului în zona de protecție a rețelelor electrice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.