VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații BCS cer Curții Constituționale să verifice constituționalitatea fuziunii a două spitale

Deputații BCS au sesizat astăzi Curtea Constituțională cu privire la constituționalitatea hotărârii guvernului de a fuziona Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Dispensarul Republican Dermatovenerologic.

„Actualul guvern încalcă sistematic toate legile. Inițial a fost efectuat transferul forțat al instituțiilor medicale raionale sub jurisdicția Ministerului Sănătății. În acest context, ministerului i-au fost transferate și spitalele din capitală. Nu a existat nicio justificare rezonabilă pentru această decizie, nu au fost prezentate nici careva planuri, nici finanțare suplimentară pentru dezvoltarea instituțiilor medicale”, a declarat Vladimir Odnostalco.Deputatul a amintit că actualul ministru al sănătății, pe când era în opoziție, „lupta vehement împotriva unor astfel de încălcări, iar acum conduce un maraton al ilegalităților”.

Socialiștii au evidențiat mai multe încălcări grave ale legislației. Potrivit Allei Darovannaia, în primul rând, este încălcată Constituția, care prevede că toate structurile sistemului de sănătate sunt stabilite prin lege organică adoptată de Parlament, și nu prin decizia guvernului.

Deputații au menționat și lipsa de transparență a deciziei pripite de optimizare a spitalelor.

Potrivit lor, problema optimizării spitalelor nu a fost discutată cu colectivele medicale și sindicatele și nu au fost organizate audieri publice pe acest subiect.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.