VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Marcel Ciolacu: Nu putem vorbi de reconstrucția Ucrainei fără să vorbim de o eventuală reconstrucție şi a R. Moldova

Reconstrucţia Ucrainei după război implică şi „o eventuală reconstrucţie a Republicii Moldova”, a declarat, joi, preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Marcel Ciolacu, la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani. El a adăugat că Parlamentul României se oferă „să ajute logistic” Republica Moldova şi Ucraina în parcursul lor european, care „trebuie să fie unul comun”, relatează Agerpres.

„Drumul cel mai scurt spre reconstrucţie este prin România”, a transmis el.

Potrivit lui Ciolacu, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, „60% din toate exporturile Ucrainei şi logistica necesară Ucrainei au tranzitat România”.

„Noi avem datoria să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, să creăm infrastructura necesară, să continuăm ce am început şi mai ales ce a început mai ales Ministerul Transporturilor şi trebuie să facem o conectare pe căile ferate, cu ecartament european. Acest lucru nu se poate face decât în primul rând prin Republica Moldova, legând Paşcani – Iaşi de Chişinău. Nu putem vorbi de reconstrucţia Ucrainei fără să vorbim de o eventuală reconstrucţie şi a Republicii Moldova. Sunt două lucruri la pachet”, a punctat şeful Camerei Deputaţilor.

Acesta a mai spus că Parlamentul României se oferă „să ajute logistic” Republica Moldova şi Ucraina în parcursul lor european, care „trebuie să fie unul comun”.

„Evident că va exista o reconstrucţie a Ucrainei. Toate ţările libere şi democratice trebuie să se implice în această reconstrucţie”, a arătat Marcel Ciolacu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.