VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

”Mândri să fim din Moldova”. Maia Sandu, întâlnire cu moldovenii stabiliți în SUA

În cadrul Convenției moldo-americane de la Chicago, care în acest an poartă sloganul ”Mândri să fim din Moldova”, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu moldovenii stabiliți în Statele Unite, mulți dintre care au reușit să dezvolte afaceri în Moldova în diferite domenii și să creeze locuri noi de muncă.

”Cetățenii noștri știu să ne facă mândri, indiferent dacă locuiesc acasă sau în străinătate, pentru că sunt harnici, curajoși și le pasă de țara lor. Acest curaj l-am văzut la mulți dintre moldovenii stabiliți în SUA, cărora le-a reușit să inițieze și să-și dezvolte propriile afaceri. Unii dintre ei le-au extins și în Republica Moldova, creând locuri de muncă și oportunități pentru cetățenii de acasă, pentru care le mulțumesc”, a scris Maia Sandu pe o rețea socială.

Șefa statului a vorbit și despre reformele de la Chișinău, în special în domeniul investițional și justiție.

”Am fost impresionată de dorința cu care oamenii noștri caută modalități de implicare acasă, fie în business, fie că susțin proiecte în localități sau organizează asemenea evenimente care îi unesc pe cei de acasă cu cei care locuiesc în SUA. Mulți dintre oamenii noștrii ne promovează cultura, tradițiile și buna imagine a Moldovei în Statele Unite și cu această ocazie am acordat câteva distincții. Le-am vorbit conaționalilor noștri despre eforturile pe care le facem ca să creăm condiții pentru o viață mai bună acasă, să dezvoltăm un mediu de afaceri prietenos investitorilor și să curățim justiția prin combaterea corupției din sistem. Aceste eforturi ne vor ajuta să aducem Europa la noi acasă”, a mai adăugat Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.