VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Provocările de securitate, discutate de Maia Sandu la Chicago, SUA

Președinta Maia Sandu a abordat situația politică și de securitate din țară, dar și proiectele bilaterale economice cu mai mulți oficiali americani. În contextul organizării Convenției moldo-americane de la Chicago, șefa statului a avut cu senatorul democrat Dick Durbin și cu congresmanul republican Mike Lawler.

”Oficialii au vorbit și despre provocările de securitate din regiune și cum acestea afectează Republica Moldova. Au discutat și despre cum Statele Unite pot să ajute țara să facă mai ușor față provocărilor curente. Președinta a mulțumit cu această ocazie pentru asistența pe care a primit-o Republica Moldova în cei 30 de ani de colaborare pentru a avea o democrație mai puternică”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Șefa statului s-a întâlnit și cu Erin McKee, administratoare adjunctă a USAID pentru Europa și Eurasia, despre asistența pe care USAID a oferit-o de-a lungul anilor și, în special, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

”S-a vorbit și despre noi posibilități de finanțare care să ajute guvernul la accelerarea consolidării democrației și creșterii economice prin proiecte de infrastructură, transport și cele care sporesc reziliența energetică. Lidera de la Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru susținerea oferită prin USAID de guvernul SUA, pentru creșterea democrației și a economiei Republicii Moldova. Cu sprijinul USAID am dezvoltat domenii cheie ale economiei precum tehnologiile informaționale și industriile creative, sectoarele agricol și de vinificație, industria ușoară, dar și mediul de afaceri”, se mai arată în comunicatul oficial al administrației prezidențiale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.