VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zelenski a mulțumit Germaniei pentru ”fantastica solidaritate”

Turul liderului de la Kiev în țările europene continuă. Volodimir Zelenski se află astăzi într-o vizită oficială în Germania, pentru prima dată de la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, în februarie 2022. Vizita a început cu primirea șefului statului ucrainean de către omologul german Frank-Walter Steinmeier la Palatul Bellevue, transmite dw.com

Zelenski a mulțumit Germaniei pentru sprijinul acordat apărării Ucrainei în lupta cu Rusia agresoare. "În cele mai grele timpuri ale istoriei moderne pentru Ucraina, Germania s-a dovedit un prieten adevărat și un aliat de nădejde, care stă hotărât de partea poporului ucrainean în lupta pentru apărarea libertății și valorilor democratice", a scris Zelenski în engleză în cartea de oaspeți de la Palatul Bellevue. Zelenski i-a mulțumit și personal lui Steinmeier pentru ajutorul acordat de Berlin. El a mulțumit și poporului german pentru "fantastica solidaritate" demonstrată. Cei doi președinți au discutat ulterior pe cele mai importante teme ale momentului.

Zelenski a fost primit apoi cu onoruri militare la cancelaria federală de către șeful guvernului Olaf Scholz. După o discuție între patru ochi și alta în cerc restrâns, a urmat o conferință de presă comună.

După-amiază, Zelenski și poporul ucrainean au fost distinși la Aachen cu premiul Carol cel Mare pentru merite în unificarea Europei. La eveniment au fost prezenți președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.