VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: „Vrem să ajungem pe piețele unde este apreciat produsul”

„Produsele din R. Moldova au nevoie de o piață de desfacere unde este apreciată calitatea și nicidecum altceva”, a afirmat Maia Sandu, președinta R. Moldova în cadrul unei vizite în nordul țării. Șefa statului a menționat pentru TV-Nord, că după embargoul instituit de Rusia, Guvernul R. Moldova a inițiat discuții cu oficiali din alte țări pentru a pune la dispoziția producătorilor autohtoni noi piețe de desfacere.

„Guvernul discută cu alte potențiale piețe și, după cum cunoașteți, în această primăvară am reușit să obținem reguli de acces mai simple pentru producătorii noștri pe piața europeană. Dincolo de piața europeană sunt și alte piețe. Noi trebuie să ne străduim să avem produse de calitate, competitivă după preț și calitate. Dar vrem să ajungem pe piețele în care este apreciat produsul, nu unde alte criterii definesc deciziile dacă să ne lase să exportăm sau nu”, a declarat Maia Sandu.

Rosselhoznadzorul Federației Ruse a anunțat că de pe 15 august sistează „temporar” importul de fructe și legume provenite din aproape toate raioanele R. Moldova, inclusiv din autonomia găgăuză. Potrivit autorității fitosanitare din Rusia, starea fructelor și legumelor din Moldova nu corespund reglementărilor, deoarece au fost depistați 5 dăunători de carantină în loturile importate. Excepție fac doar raioanele din stânga Nistrului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.