VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Republica Moldova a fost confirmat al doilea caz de infectare cu variola maimuței

Astăzi a fost diagnosticat cu variola maimuței un cetățean al Republicii Moldova, care a revenit din Paris pe 15 august.

Ajuns în țară, bărbatul a fost transportat de către un pieten, cu automobilul, de la aeropor la Spitalul de Urgență, de unde medicii l-au redirecționat la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței.

ANSP menționează că boala a debutat săptămâna trecută, când pe corpul bărbatului au început să apară multiple erupții cutanate. Starea pacientului este de gravitate medie, dar stabilă, iar ancheta epidemiologică este în desfășurare, anunță responsabilii din Sănătate.

Primul caz de variola maimuței în Republica Moldova a fost confirmat acum mai bine de o săptămână la un cetățean venit din Statele Unite într-o deplasare de serviciu.

Simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici inflamați, dureri musculare și erupții cutanate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.