VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Întâlnire la Lvov între Guterres, Zelensky și Erdogan

Administrația secretarului general al ONU a comunicat că António Guterres intenționează să viziteze, joi, Lvovul pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și liderul turc Recep Tayyip Erdogan, informează BBC.

„Secretarul general va efectua, joi, o vizită la Lvov, la invitația președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, pentru a participa la întâlnirea trilaterală, la care va fi prezent și președintele turc Recep Tayyip Erdogan”, a declarat Stefan Dujarric, purtătorul de cuvânt al Secretarului General ONU.

La reuniune va fi examinată implementarea acordului internaţional semnat în iulie la Istanbul pentru a permite exporturile de cereale din Ucraina, acord „în care Turcia este un element cheie”, a adăugat el.

„Vor fi ridicate o serie de probleme precum necesitatea unei soluţii politice a conflictului. Nu am nicio îndoială că se va discuta şi chestiunea centralei nucleare (Zaporojie), dar şi alte subiecte”, a spus purtătorul de cuvânt, precizând că ar trebui să aibă loc o întâlnire bilaterală între preşedintele ucrainean şi secretarul general.

Vineri, António Guterres va merge la Odesa, unul dintre cele trei porturi ucrainene utilizate în cadrul acordului internaţional ce a permis deja plecarea a 21 de vase încărcate, în special, cu porumb şi grâu.

El îşi va încheia această deplasare, sâmbătă, la Istanbul pentru a vizita Centrul Comun de Coordonare (JCC), responsabil cu supravegherea Acordului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.