VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu: „Susținerea pe care o primim ca să accelerăm procesul de aderare la UE, este foarte valoroasă”

Șefa statului a avut miercuri, 17 mai o întrevedere cu Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, în marja Summitului Consiliului Europei de la Reykjavik, Islanda.  

 „Am avut un dialog foarte bun cu Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, în această dimineață la Reykjavik, unde are loc cel de-al patrulea summit al Consiliului Europei. Am apreciat legăturile tot mai strânse cu Regatul Țărilor de Jos, îndeosebi, odată cu deschiderea ambasadei la Chișinău, luna trecută”, a spus șefa statului. 

Lidera de la Chișinău a mai menționat că „susținerea pe care o primim ca să construim un stat puternic, care lucrează pentru cetățenii săi, dar și să accelerăm procesul de aderare la UE este foarte valoroasă”.

Președinta Maia Sandu a mulțumit Premierului Rutte pentru deschiderea pe care o are țara sa față de noi și a subliniat că Republica Moldova mizează pe intensificarea cooperării economice și pe atragerea de noi investiții din Regatul Țărilor de Jos. 

În zilele de 16 și 17 mai, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, participă la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei (CoE) al șefilor de state și de guverne. 

Menționăm că în marja celui de-al patrulea summit al CoE, convocat la Reykjavik, Islanda, șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de state și de guverne pentru a avansa agenda europeană a Republicii Moldova.

Cel de-al treilea Summit a avut loc la Varșovia în mai 2005, atunci când liderii celor 46 de state membre au redefinit prioritățile organizației pentru următorii ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.