VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Strategia Securității Naționale, un pas important în combaterea amenințărilor

Strategia Securității Naționale, aprobată de Parlament, este un pas important în combaterea amenințărilor și consolidării securității și stabilității regionale. Mesajul a fost transmis de șefa statului, Maia Sandu, care a apreciat aprobarea documentului de către legislativ.  

 „Strategia vine ca răspuns la schimbarea dramatică a situației de securitate în regiunea noastră. Documentul identifică principalele amenințări și oferă soluții pentru contracararea eficientă a acestora. Astăzi, avem două mari pericole la adresa securității naționale: politica agresivă dusă de Federația Rusă împotriva țării noastre și împotriva păcii, în general, și corupția înrădăcinată în Moldova”, a declarat președinta.

Strategia Securității Naționale stabilește trei obiective cheie. Este vorba de protejarea independenței și suveranității Moldovei și garantarea siguranței tuturor cetățenilor, crearea unui stat puternic și respectat și aderarea la Uniunea Europeană, unde pacea este garantată. 

Pentru realizarea acestor obiective, strategia include câteva direcții de acțiune, cum ar fi întărirea sectorului de apărare și securitate, progresul pe calea reîntregirii pașnice a țării, dezvoltarea parteneriatelor de securitate cu cele mai dezvoltate și prospere țări democratice ale lumii, intensificarea luptei de combatere a corupției și crearea instituțiilor puternice care să asigure aplicarea legii, combaterea dezinformării, contribuție la securitatea regională și internațională, inclusiv prin participarea la misiunile internaționale de menținere a păcii. 

„Scopul nostru este ca dintr-un stat vulnerabil cu democrație fragilă să devenim un stat puternic, modern, rezilient și european, capabil să aibă grijă de cetățenii săi, care garantează că moldovenii sunt în siguranță acasă și tratați cu respect oriunde în lume”, a mai declarat Președinta Maia Sandu. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.