VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 661. Ucraina, încrezătoare că va primi ajutorul de 50 mld. euro din partea UE

Update: Ucraina a spus că este încrezătoare că va primi pachetul de ajutor de 50 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, în ciuda opoziției Ungariei și se așteaptă ca toate procedurile legale să fie încheiate până la summitul UE din ianuarie. Emmanuel Macron a declarat că nu trebuie să i se permită lui Viktor Orban să ia ostatică UE, iar Rusia a felicitat Ungaria pentru blocarea ajutorului pentru Kiev. Comisia Europeană va vira Ucrainei 1,5 miliarde de euro zilele următoare din cadrul acordurilor deja existente, a anunțat Ursula von der Leyen.

Forțele militare ruse au revenit la tactica atacurilor surpriză pe timp de noapte, utilizată pe larg și în primăvara acestui an. Noaptea trecută, capitala Ucrainei, Kiev, a fost din nou ținta atacurilor nocturne, fiind al șaselea atac de la începutul acestei luni. De asemenea, au fost alerte pe parcursul nopții și în alte regiuni din centrul și sudul Ucrainei, precum Cernigov, Jitomir, Kiev, Vinița, Cerkasî, Kirovograd, Nikolaev și Herson.

În total, șeful administrației militare a Kievului, Serghei Popko, a declarat că au fost lansate 31 de drone Shahed din trei direcții din Rusia. Aparatele au fost lansate dinspre nord, din localitatea Seșcia, regiunea Breansk, și din Kursk, iar dinspre sud din Primorsko-Ahtarsk, de pe malul Mării Azov. În urma atacurile, până acum au fost confirmați doi răniți, în regiunea Herson, acolo unde în urma lovitorilor a fost afectat și un edificiu de infrastructură.

„Judecând după armele folosite, inamicul părea să fi revenit la tactica din mai 2023. Apoi rușii au schimbat constant, au combinat arme aeriene. Locuitorii din Kiev au simțit același scenariu în prima jumătate a lunii decembrie”, a declarat Serghei Popko.

Pe lângă dronele Shahed, în timpul atacului rușii au folosit rachete de croazieră și bombardiere strategice, Iskander și Kinjal.

Iar pe fronturile din est, forțele ruse au continuat operațiunile ofensive în apropiere de Kupiansk, la nord-est, și în apropiere de Bahmut, lângă Avdiivka, la vest și sud-vest de orașul Donețk, în zona de frontieră dintre regiunile Donețk și Zaporojie și în vestul regiunii Zaporojie și au făcut progrese confirmate în mai multe zone, anunță Institutul pentru Studiul Războiului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.