VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Relația Republicii Moldova cu Federația Rusă a fost afectată dramatic

Șefa statului, Maia Sandu a spus că relația Republicii Moldova cu Federația Rusă a fost afectată dramatic după invazia Rusiei în Ucraina. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 30 septembrie, împreună cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Administrație.

Președinta țării a condamnat în continuare războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei și acțiunile care nu respectă dreptul internațional, integritatea și suveranitatea altor țări. De asemenea, „consideră false referendumurile și nu recunoaște nicio acțiune ulterioară acestor referendumuri”.

Președinta țării a declarat că războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a subminat ordinea internațională și are consecințe serioase pentru toată Europa, iar R. Moldova este afectată mai mult decât alte țări. 

„Ultimele evenimente din regiune prin care Federația Rusă a încălcat flagrant dreptul internațional, încălcând suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei sunt inacceptabile.(…) Războiul pornit de Rusia în Ucraina a subminat ordinea internațională și are consecințe serioase pentru toată Europa iar R. Moldova este afectată mai mult decât alte țări. Pentru a trece peste aceste probleme, R. Moldova are nevoie de sprijin”, a spus Maia Sandu.

Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, a venit joi, 29 septembrie, într-o vizită de lucru la Chișinău. Aceasta fiind ce-a de-a treia vizită a Înaltului Comisar în Republica Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.